Нова тв Разнобой сред полицейските синдикати за увеличението на заплатите. При поредния

...
Нова тв
Разнобой сред полицейските синдикати за увеличението на заплатите. При поредния
Коментари Харесай

Разнобой сред полицейските синдикати за увеличeнието на заплатите

 Нова тв Разнобой измежду полицейските синдикати за увеличението на заплатите. При следващия кръг договаряния през днешния ден в Министерство на вътрешните работи, три от по-малките обединения оповестиха, че може да се съгласят на 15% повече пари от следващата година. Мотивът им - бюджетът за 2021-ва към този момент е в Народното събрание и е съвсем невероятно е да се удовлетвори настояването за 30 на 100 нарастване.

Според тях било разумно да се беседва за поетапно бъдещо повдигане на заплатите на чиновниците на реда. Междувременно, от Националния полицейски профсъюз оповестиха, че няма да се причислят в неделя към националния митинг на сътрудниците си от синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" За момента одобряваме това нарастване с 15%, само че дано го кажат чиновниците, които представляваме. По принцип процентът би трябвало да е рационален и е хубаво е да се дадат 30, само че би трябвало да се обмисли съществено ", разяснява пред Нова тв Румен Пелев от Националния  полицейски профсъюз.

" Нямаме още единна позиция дали ще подкрепим митинга или няма и дали няма да участваме настрана във форма на митинг ", сподели Иван Павлов от Синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.                             

" Сумата, която е нужна за угаждане на нашите претенции за до 30%, е относително огромна. Тя ще провокира отрицателен резултат измежду жителите на Република България по отношение на нас ", уточни Михаил Узунов от Синдикално съдружие " Защита ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР